Morren Advocatuur
mr M. N. Morren
KvK: 30284483
Slotlaan 318
3701 GX Zeist
Tel: 030-2251859
Fax: 030-6913874
Email: info@morrenadvocatuur.nl

Echtscheiding

Echtscheidingsprocedures lopen altijd via de rechtbank. Voor het voeren van een echtscheidingsprocedure heeft u een advocaat nodig om de procedure te begeleiden. U kunt dus niet zonder een advocaat scheiden.

Gemeenschappelijk verzoek of procedure op tegenspraak

Er zijn verschillende manieren om de echtscheiding te regelen. Welke procedure u gaat volgen is voornamelijk afhankelijk van hoe goed u nog met uw ex-partner kunt communiceren. Wanneer u nog goed overweg kunt met uw ex-partner is het mogelijk de scheiding sneller en gemakkelijker af te ronden, omdat u dan samen goede afspraken kunt maken en er geen rechter nodig is die zich inhoudelijk over de zaak zal buigen. U kunt dan samen via één advocaat scheiden met een gemeenschappelijk verzoek.

Als u aan het begin al vermoedt of weet dat het wel eens lastig kan gaan worden om samen afspraken te maken, zult u met een andere voorbereiding in de scheiding moeten stappen. U heeft dan allebei een eigen advocaat nodig en er volgt een procedure op tegenspraak.

Duur van de echtscheidingsprocedure

Hoe lang het duurt om de echtscheiding af te ronden is in de eerste plaats van uzelf afhankelijk. Als u onderling goede afspraken kunt maken kan de echtscheiding snel worden afgerond (binnen 4-6 weken na indiening van het echtscheidingverzoek). Alles staat of valt met de onderlinge communicatie tussen u en uw ex-partner.

Griffierechten, deurwaarderskosten en uittreksels

De kosten die u moet maken bij een echtscheiding zijn bijvoorbeeld het griffierecht dat u aan de rechtbank moet betalen, de kosten van uittreksels, (eventueel) de gerechtsdeurwaarder en de advocaatkosten.

Wat kunnen wij voor u doen?

Rechtsbijstand door een gespecialiseerd advocaat in personen- en familierecht, zodat uw echtscheiding soepel verloopt. Er zijn praktische problemen die moeten worden opgelost en juridisch moet de echtscheiding goed geregeld worden. Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte gelieve u in echtscheidingszaken onderstaande link aan te toetsen

Offerte Aanvragen